שבוע האוכל הפולני

בחורף בחורף כיאה לפולנים,

פנו אלי מהמכון הפולני , וסיפרו שיש ארוע שנתי של אוכל פולני והשנה עיקרו פרוייקט אפיה- לחם וזיכרונות – שיחזור  או השראה ממתכונים פולניים ישנים.

נאספו בעלי מאפיות ענק, קונדיטורים בינוניים, ואופים קטנים( כמוני) לפרוייקט המיוחד הזה.

"אין לי אפילו חלקיק פולני", התראתי בפני המפיקה, ולשמחתי היא התעקשה…

זה היה מסע שתחילתו במפגש אופים אצל ארז קומורובסקי במתת, המשכו בנבירה בספרים פולנים ישנים, והמשך המשכו בהתייעצויות אין קץ עם חברי הפולנים.

בסוף בחרתי לעשות- "קוגל מדופדף"- זהו קוגל עשוי בצק שמגולגלים בתוכו דובדבנים ואופים כל הלילה ברוטב דובדבנים- קוגל שהיו מכינים לאירועים מיוחדים ושמחים.

מעולם לא טעמתי כזה אבל הוא נדבק אלי כאילו היה זיכרון שלי…

אז התחלתי לערבב, ללוש, לרדד, לקמח, לבשל, לאפות ומה לא…

לא היה קל.

ניסיתי מתכונים שונים וגישות שונות ובסוף יצרתי עירבוב של מתכונים שונים.

אפשר לומר שחבריי במושב מעולם לא טעמו כמות כזאת של קוגל.

בסוף הצלחתי.

אין הצלחה מתוקה יותר מזה של דרך ארוכה..

מיד הוספתי לידו קוגל קלאסי מפולפל עם תפוזים מסוכרים וגרידת תפוז.

את הקוגלים אפשר היה לטעום באותו שבוע אצל חבריי ממסעדת חוות צוק בתל אביב.

השבוע הסתיים בערב מושקע ויפה בנמל חיפה עם שולחן ענקי מלא זיכרונות אפייה.

מחכה לשנה הבאה…

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!