בתחילה נדבר קצת על סוגי קמחים, סוגי שמרים וסוגי התפחות, לפי מתכון נדגים ונלוש בצק פוקצ'ה ופיצה, ולאחר מכן נגלגל כדורי בצק. בזמן שהכדורים מעט תופחים נשמע הסבר קטן על בניית הטאבון, איך הוא עובד ומה נדרש עבורו , ואז נגיע לשיא העשייה-
על השולחן הארוך יופיעו גבינות, ירקות, ירקות קלויים, תבלינים טריים ויבשים, שמן זית, טחינה ומיני מלחים, וכל אחד יכין לעצמו את הפוק'צה לפי דימיונו.
נרדד , נקצוץ, נמרח ונכניס לטאבון- כמובן שתינתן עזרה למי שצריך.
נכין ונאכל פוקצ'ות עד שלא נוכל יותר…(:
כל הזמן יהיו על השולחן תה צמחים מבושם וקפה שחור מבושל וכמובן שאפשר וכדאי להוסיף יין מיקבי האזור.
נקנח בכנאפה הישר מהטאבון, וננוח מול הנוף.
הסדנא מתאימה לקבוצות של עד 50 איש כאשר בחלק המעשי יעבדו בכל זמן נתון 10-15 איש.
אורך הסדנא תלוי בכמות המשתתפים, בין שעה וחצי לשלוש וחצי שעות.
מניסיון שלי הסדנא מתאימה כמעט לכל אחד, ויש בה הרבה הנאה, צחוק ודימיון.